4 C
Norrköping
torsdag, maj 6, 2021

Norrköping: Äldre kvinnor utsatta för bedrägerier

Under lördagskvällen tog polisen emot två anmälningar om åldringsbrott i Norrköping.En man hade ringt till en kvinna i 80-årsåldern och uppgett sig sig för att representera Swish. Personen som ringde påstod att kvinnan hade blivit av med pengar från ett konto. Under samtalet, som pågick i flera timmar, lyckades bedragaren lura åt sig cirka 50.000 kronor från kvinnan, skriver polisen på sin hemsida.Ytterligare en kvinna som var på besök blev av med pengar från samma bedragare vid samma tillfälle. Exakt hur mycket hon blev av med är oklart, men det handlar om flera tusen kronor. Också den kvinnan är i 80-årsåldern.Polisen har hållit förhör med de båda kvinnorna och utreder händelsen som bedrägeri.Polisen vill ha tips om bedrägerierna. Har du gjort iakttagelser som kan sättas i samband med händelserna eller andra uppgifter som kan leda till att brotten klaras upp? Ring polisen på 114 14 eller 112 vid pågående brott.

Händer det något där du är? Har du bilder eller tips? Hör av dig!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, YouTube eller Instagram. Eller klicka här för att se alla sätt att följa oss på.

RELATERADE ARTIKLAR

En 36-årig man har dömts av Norrköpings tingsrätt till 1,5 års fängelse för 22...
Polis larmades, under natten till onsdag, om ett bedrägeriförsök som hade drabbat en kvinna...
Polis larmades, under onsdagskvällen, till Exportgatan i Norrköping med anledning av att allmänheten uppmärksammat...

VÄDRET I NORRKÖPING

Norrköping
mulet
4 ° C
4 °
3.9 °
87 %
4.6kmh
90 %
tor
5 °
fre
9 °
lör
13 °
sön
11 °
mån
23 °