-4 C
Norrköping
fredag, mars 5, 2021

Norrköping: Kraftig rökutveckling vid brand på återvinning

På lördagsmorgonen inkom larm om brand på ett återvinningsföretag på Blixholmsvägen i Norrköping. Larmet inkom till SOS Alarm klockan 06.40. När brandmännen anlände till platsen brann det i en större hög med plastmaterial. Släckningsarbetet påbörjades och förstärkning begärdes från fler stationer. Med hjälp av hjullastare flyttar man runt materialet för att komma åt branden. Storleken på den brandpåverkade högen är ungefär 70×50 meter, skriver räddningstjänsten på sin hemsida. Släckningsarbetet beräknas pågå hela dagen och i skrivande stund arbetar brandmän från centrum, Kvillinge och Söderköping på platsen. Förstärkning från Östra Husby är på väg. Linköping står på passning på station centrum. På grund av den kraftiga röken har en varning utfärdats. Röken går mot Händelö och kan vara irriterande. Om man känner obehag ska man gå inomhus och stänga fönster, dörrar och ventilation.
Norrköping: Röklukt sprids över Norrköping
 

Händer det något där du är? Har du bilder eller tips? Hör av dig!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, YouTube eller Instagram. Eller klicka här för att se alla sätt att följa oss på.

RELATERADE ARTIKLAR

Vid halv tre-tiden på måndagsnatten larmades räddningstjänsten till Kofferdigatan i Norrköping. En inringare såg hur...
På onsdagskvällen inträffade en olycka med lastbil på Kommendantvägen i Norrköping. En container hade lossnat...

Båt brann i hamnen

På måndagsförmiddagen larmades räddningstjänst, ambulans och polis om båtbrand vid Hamnbron i Norrköping. Larmet...

VÄDRET I NORRKÖPING

Norrköping
klar himmel
-4 ° C
-3 °
-5 °
80 %
3.1kmh
1 %
fre
3 °
lör
4 °
sön
3 °
mån
1 °
tis
3 °