NorrköpingNyheterÖstergötland

Norrköping: Brand i ladugård efter blixtnedslag

En brand utbröt på söndagseftermiddagen i en ladugård vid Klinga gård utanför Norrköping.Larmet inkom till SOS Alarm klockan 14.16. Räddningstjänst från två stationer tillsammans med ambulans skickades till platsen. Blixten hade slagit ner i ladugården och det brann med lågor i gaveln. Personer på plats kunde slå ner lågorna innan räddningstjänsten anlände till platsen och på så sätt förhindra en betydligt större brand. Brandmännen la sedan på vatten och bröt loss brädor i jakt på glödbränder.Ingen person kom till skada vid branden.Ett kraftigt åskoväder har dragit in över Norrköping och SMHI utfärdade under eftermiddagen en klass 2-varning för mycket kraftig åska. Det kommer också uppgifter om strömavbrott i trakterna kring Åby och Krokek.

Relaterade artiklar

Back to top button