NorrköpingNyheterÖstergötland

Norrköping: Ko räddades ur kärr

Vid 11.15-tiden på tisdagen larmades räddningstjänsten om en nödställd ko nära Jakobslund intill riksväg 55 mellan Norrköping och Katrineholm.Det var på fredagen som flera kor rymde från en hage, förmodligen efter att ha blivit skrämda av något. De andra djuren kunde fångas in strax efter att rymningen uppmärksammats och man fortsatte envist att leta efter den sista rymlingen. När hon så påträffades på tisdagen satt satt hon rejält fast i ett kärr ungefär två hundra meter från farbar väg.Räddningstjänsten tillkallades och med hjälp av brandslangar kunde man göra en sele och lyckades snart dra upp djuret på fast mark. Kossan var nedkyld och medtagen efter äventyret men verkade trots allt ha klarat sig relativt bra. En veterinär kommer att undersöka kon.

Relaterade artiklar

Back to top button