KulturNorrköpingÖstergötland

Norrköping: Skärblackas nya brandstation invigd

På lördagen hölls öppet hus och officiell invigning av Skärblackas nya räddningsstation.Mari Hultgren (direktionens ordförande) och Lars Stjernkvist (kommunstyrelsens ordförande) höll i invigningsceremonin som bestod i att koppla ihop en brandslang. Mari berättade om det stora behovet av nya deltidsbrandmän till deltidsstationerna i förbundet och det var en nöjd Lars som konstaterade att bygget av den nya räddningsstationen blev billigare än budgeterat.Det bjöds på en mängd aktiviteter. Barnen fick bland annat släcka riktig eld och försöka träffa rätt med brandslang. Maskoten Flammy fanns på plats och det var också han som slog larm om den arrangerade trafikolyckan där brandmännen visade hur man klipper bort ett biltak för att rädda personer på ett säkert sätt. Brandkårsmuseet i Simonstorp, som öppnar för säsongen den första juni, var på plats med ett av sina fordon. Såväl vuxna som barn fick provsitta och titta in museets bil och de fordon som är stationerade i Skärblacka.

Relaterade artiklar

Back to top button