-0.9 C
Norrköping
torsdag, mars 4, 2021

Norrköping: Skärblackas nya brandstation invigd

På lördagen hölls öppet hus och officiell invigning av Skärblackas nya räddningsstation. Mari Hultgren (direktionens ordförande) och Lars Stjernkvist (kommunstyrelsens ordförande) höll i invigningsceremonin som bestod i att koppla ihop en brandslang. Mari berättade om det stora behovet av nya deltidsbrandmän till deltidsstationerna i förbundet och det var en nöjd Lars som konstaterade att bygget av den nya räddningsstationen blev billigare än budgeterat. Det bjöds på en mängd aktiviteter. Barnen fick bland annat släcka riktig eld och försöka träffa rätt med brandslang. Maskoten Flammy fanns på plats och det var också han som slog larm om den arrangerade trafikolyckan där brandmännen visade hur man klipper bort ett biltak för att rädda personer på ett säkert sätt. Brandkårsmuseet i Simonstorp, som öppnar för säsongen den första juni, var på plats med ett av sina fordon. Såväl vuxna som barn fick provsitta och titta in museets bil och de fordon som är stationerade i Skärblacka.

Händer det något där du är? Har du bilder eller tips? Hör av dig!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, YouTube eller Instagram. Eller klicka här för att se alla sätt att följa oss på.

RELATERADE ARTIKLAR

På söndagskvällen larmades polisen till Skärblacka med anledning av ett pågående lägenhetsinbrott. Polisen fick...
På måndagskvällen larmades polisen till Skärblacka efter samtal om att en man setts med...
På lördagseftermiddagen larmades räddningstjänst, ambulans och polis om en båtolycka på Glan utanför Skärblacka.  Larmet...

VÄDRET I NORRKÖPING

Norrköping
mulet
-0.9 ° C
-0.6 °
-1 °
64 %
3.1kmh
100 %
tor
4 °
fre
3 °
lör
4 °
sön
2 °
mån
1 °