MotalaNyheterÖstergötlandStörningar & Samhällsnyheter

Motala: Parkera inte i vägen för svävaren

Sjöräddningssällskapet i Vadstena-Motala vädjar till allmänheten om att inte parkera privatbilar framför svävargaraget på verkstadsvägen i Motala.I slutet på januari larmades Sjöräddningssällskapet i Vadstena-Motala till en räddningsinsats på sjön Stråken norr om Borensberg där två skridskoåkare gått genom isen. På grund av att bilar stod parkerade utanför svävargaraget fördröjdes insatsen med över fem minuter. I ett pressmeddelande vädjar nu de frivilliga sjöräddarna att utryckningsvägen ska hållas fri.– Detta är ett problem vi noterat tidigare, att kunder till den närliggande butiken parkerar utanför vårt svävargarage trots att det finns skyltar om parkeringsförbud, säger Henrik Elsehamn, frivillig sjöräddare i RS Vadstena-Motala.Att Sjöräddningssällskapets räddningsenheter inte kan komma iväg direkt på ett larm utan först måste leta rätt på ägare som felparkerat kan få stora konsekvenser för en nödställd. Tiden är en avgörande faktor för utgången av en olycka, särskilt under vintern då vattnet är kallt och det är många isolyckor.– Vi hoppas att vi genom att uppmärksamma detta kan få folk att tänka till en extra gång, säger Henrik Elsehamn.

Relaterade artiklar

Back to top button