NorrköpingNyheterÖstergötlandSöderköping

Stort räddningspådrag när båt körde upp på ö

Strax efter lunch på söndagen drogs en stor räddningsinsats igång vid Svanfjärden i Sankt Annas skärgård.

En båt hade kört rakt upp på en ö strax norr om Tväskär. Olyckan lär ha skett i hög hastighet och båten hade nästan tagit sig över hela ön. Exakt när olyckan inträffade är oklart, men vittnen ska ha hört ett kraftigt brak i området vid elvatiden.

Två personer befann sig ombord och de uppgav först att en tredje person varit med som saknades. Ett stort räddningspådrag inleddes med enheter från Sjöräddningssällskapet, Kustbevakningen och räddningshelikoptrar från Sjöfartsverket. Även polis och ambulans kallades till platsen. En person fick medfölja ambulans till sjukhus för kontroll. Den andra ska inte ha velat följa med.

Räddningshelikoptrar sökte i vattnet med värmekamera. FOTO: LÄSARBILD

Det visade sig senare att någon tredje person inte funnits ombord på båten, varpå räddningsinsatsen kunde blåsas av. Johan Stening, presstalesperson på Sjö- och flygräddningscentralen, bekräftar att Sjöfartsverket sökt i området med helikoptrar men att det är polisen som utreder olyckan. I skrivande stund är det oklart om polisen misstänker något brott. NkpgNews har försökt nå polisen, dock utan resultat.

Artikeln kan komma att uppdateras.

Relaterade artiklar

Back to top button