-0.8 C
Norrköping
måndag, april 19, 2021

Stort räddningspådrag när båt körde upp på ö

Strax efter lunch på söndagen drogs en stor räddningsinsats igång vid Svanfjärden i Sankt Annas skärgård. En båt hade kört rakt upp på en ö strax norr om Tväskär. Olyckan lär ha skett i hög hastighet och båten hade nästan tagit sig över hela ön. Exakt när olyckan inträffade är oklart, men vittnen ska ha hört ett kraftigt brak i området vid elvatiden. Två personer befann sig ombord och de uppgav först att en tredje person varit med som saknades. Ett stort räddningspådrag inleddes med enheter från Sjöräddningssällskapet, Kustbevakningen och räddningshelikoptrar från Sjöfartsverket. Även polis och ambulans kallades till platsen. En person fick medfölja ambulans till sjukhus för kontroll. Den andra ska inte ha velat följa med.
Räddningshelikoptrar sökte i vattnet med värmekamera. FOTO: LÄSARBILD
Det visade sig senare att någon tredje person inte funnits ombord på båten, varpå räddningsinsatsen kunde blåsas av. Johan Stening, presstalesperson på Sjö- och flygräddningscentralen, bekräftar att Sjöfartsverket sökt i området med helikoptrar men att det är polisen som utreder olyckan. I skrivande stund är det oklart om polisen misstänker något brott. NkpgNews har försökt nå polisen, dock utan resultat. Artikeln kan komma att uppdateras.

Händer det något där du är? Har du bilder eller tips? Hör av dig!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, YouTube eller Instagram. Eller klicka här för att se alla sätt att följa oss på.

RELATERADE ARTIKLAR

På lördagseftermiddagen larmades ett stort polispådrag till S:t Persgatan i Norrköping. Polisen fick larmet vid...
Strax efter klockan 20 på onsdagskvällen inkom larm till polisen om bråk på Eriklundsplan...
Natten mot söndagen larmades polis och ambulans till City gross parkering på Ingelsta i...

VÄDRET I NORRKÖPING

Norrköping
lätt molnighet
-0.8 ° C
0.6 °
-2 °
80 %
2.1kmh
20 %
mån
15 °
tis
16 °
ons
12 °
tor
4 °
fre
7 °