MotalaNyheterÖstergötland

Motala: Två skridskoåkare döda i drunkningsolycka

Räddningstjänst, polis och ambulans larmades på lördagen om en befarad drunkning i sjön Stråken norr om Borensberg. Även svävare från Sjöräddningssällskapet skickades till platsen. Larmet inkom till SOS Alarm strax före klockan tolv. Personen som larmade hade sett två personer som låg och flöt i en vak. De nödställda personerna skulle befinna sig ungefär 25 meter från land och det ska vara tunn is på sjön. Räddningspersonalen har fått använda sig av terrängfordon för att kunna ta sig ut till platsen.Uppdatering Klockan 12.55 meddelar räddningstjänsten att två personer har tagits upp ur vaken. Vidare uppges att ingen av dem visar några tecken på liv och att de har omhändertagits av ambulanssjukvården. Dykare från Linköping har också beordrats till platsen för att eventuellt genomföra eftersök på begäran av polis.Klockan 15.17 meddelade polisen att personerna, två män födda -52 respektive -65, var avlidna. De hade varit ute och åkt skridskor och då gått igenom isen.

Relaterade artiklar

Back to top button