NorrköpingNyheterÖstergötlandStörningar & Samhällsnyheter

Norrköping: Stort strömavbrott släckte delar av stan

Ett stor del av centrala Norrköping är nedsläckt på grund av ett omfattande strömavbrott.

Strömavbrottet inträffade vid 23-tiden och vid midnatt saknade ännu över 10.000 abonnenter ström. Räddningstjänsten har fått åka på flera automatiska brandlarm som utlösts till följd av strömbortfallet. Kommunhuset och flera viktiga samhällsfunktioner går på nu reservkraft och en omkoppling ska ha gjorts så att spårvagnarna kan fortsätta rulla. Det kom också uppgifter till Nyhetswebben om att mobilt internet skulle fungera dåligt i centrala delarna av stan.

I nuläget finns ingen prognos på när strömmen är tillbaka.

Uppdatering
Klockan 00.20 började strömmen komma tillbaka och vid halv tre-tiden ska samtliga abonnenter ha fått strömmen tillbaka.

Relaterade artiklar

Back to top button