NorrköpingNyheterÖstergötlandStörningar & Samhällsnyheter

Omfattande strömavbrott i Norrköping

Vid 18.20-tiden fick SOS Alarm samtal om en kraftig smäll och ett starkt ljussken bakom Klockaretorpet i Norrköping.

Smällen kom från högspänningsledningen som går strax väster om Klockartorpet och var så kraftig så att räddningstjänst och polis larmades till platsen. I samband med detta blev det strömlöst i ett större område. Enligt Eon handlar det om en driftstörning på regionnätet och någon prognos finns i skrivande stund inte.

Strax före klockan 19 saknade över 9000 hushåll ström och berörda områden var Borg, Drothem, Eksund, Gistad, Gårdeby, Kimstad, Kullerstad, Luddingsbo, Norrköping, Norsholm, Skärblacka, Skärkind, Snöveltorp, Strandhugget, Svärtinge, Vrinnevi, Västra Husby, Vånga, Örtomta och Östra Ryd.

Mer information hittas på Eons hemsida.

Relaterade artiklar

Back to top button