NorrköpingNyheterÖstergötland

Vrinnevi motionscentral totalförstördes i våldsam brand

Det var vid klockan 23.30 på onsdagskvällen som SOS fick in ett larm om en brand vid Vrinnevi gård i Norrköping.

Ett automatiskt brandlarm hade utlösts och snart kom samtal från inringare som såg lågor. När räddningstjänsten kom fram till platsen så upptäckte de en fullt utvecklad brand i motionscentrumet som ligger precis intill stallet.

Det råder kraftig rökutveckling och stora delar av Hageby uppges påverkas av röken. Känner man obehag bör man stänga fönster och ventilation. Även stallet intill påverkas emellanåt av rökspridningen, men inga personer eller hästar tros ha skadats i samband med branden.

Då byggnaden brann kraftigt redan vid framkomst och snart stod övertänd och bortom all räddning så beslutade man att låta den brinna ned. Två stationer från räddningstjänsten arbetar i skrivande stund med att förhindra spridning till omgivningen samt intilliggande byggnader och insatsen kommer att pågå i många timmar.

Vid ett-tiden meddelades att byggnadens överdel hade brunnit ner och att branden fortfarande pågick. Det var då fortsatt kraftig rökutveckling.

Den 5 februari i år hade någon eller några anlagt en brand vid motionscentrumet, branden kunde då släckas och en anmälan om mordbrand upprättades. Vad som orsakat denna brand är oklart, men brandplatsen kommer att spärras av och polisen kommer att utföra en teknisk undersökning.

Relaterade artiklar

Back to top button