NorrköpingNyheterÖstergötland

Norrköping: Brandmän räddade nödställd häst

Klockan 18.44 på lördagskvällen larmades räddningstjänsten om en nödställd häst nära Styrstad utanför Norrköping.

Hästen hade gått ner sig i vad som beskrevs som ett kärr och stod i iskallt vatten upp till magen. En halvtimme efter framkomst hade man lyckats få upp hästen ur det kalla vattnet med hjälp av selar och en traktor. Den var då mycket nedkyld och man gjorde allt man kunde för att hjälpa den att få upp värmen.

Veterinär kom till platsen och satte in dropp och gav den skärrade hästen lugnande. Vid 20.30-tiden låg hästen fortfarande ner och förhoppningen var att den skulle resa sig av egen kraft. Efter ytterligare en halvtimme hade stallägarna hämtat en annan häst ur stallet och det fick den frusna hästen att piggna till och ta sig upp på benen, rapporterar P4 Östergötland.

Relaterade artiklar

Back to top button