NyheterÖstergötlandStörningar & Samhällsnyheter

Läskig hästsjukdom uppmärksammas nästa vecka

Under första veckan i maj uppmärksammas hästsjukdomen kvarka, en smittsam luftvägssjukdom som drabbar hästar och kan göra dem svårt sjuka.

Drabbade stall behöver hållas isolerade under den långa sjukdomsperioden, vilket kan orsaka stora problem för olika typer av hästverksamheter.

Syftet med kampanjen Stoppa Kvarkan är att öppet diskutera, öka kunskapen och ge stöd i frågor kring sjukdomen kvarka och hur du kan förebygga smittan. Följ gärna de aktiviteter som anordnas dagligen under veckan. I sociala medier hittar du aktiviteter under hashtaggarna #StoppaKvarkan och #StoppaSmittan. Du hittar också information om vad som händer under veckan på kampanjens webbsida.

Kampanjen pågår under perioden 3-9 maj 2021 och organiseras av Statens veterinärmedicinska anstalt. Andra myndigheter och olika hästorganisationer deltar. Det är första gången Sverige deltar i kampanjen, som startades i England.

Läs mer på SVA’s hemsida.

Relaterade artiklar

Back to top button