MotalaNyheterÖstergötland

Motala: Sjöräddningsinsats efter larm om drivande båt

Strax före klockan elva på lördagen larmas sjöräddningsenheter tillsammans med räddningstjänst, ambulans och polis om en drivande båt i Vättern utanför Motala.

En båt med nedfälld motor driver sakta in mot Varamon, enligt inringare på land. Sjöräddningens Rescue Skeppskär med tre besättningsmän ombord beger sig omedelbart mot platsen tillsammans med brandbåt 4090 från räddningstjänsten i Motala. De anländer samtidigt till den drivande båten och en grundlig kontroll görs där man bland annat hittar kräftburar och flytoverall. En “man över bord”-situation är fullt möjlig.

Sjö- & flygräddningscentralen utser en utbildad besättningsman ombord på Rescue Skeppskär till OSC (on scene coordinator) för att koordinera de sjögående enheterna. Förstärkningslarm dras klockan 11.37 och Sjöräddningssällskapet i Karlsborg samt Kustbevakningens flygplan får order att ansluta och RIB Rescue 930 i Motala påbörjas att bemanna upp av Sjöräddningssällskapet Vadstena-Motala. Med västlig vind avser man söka ut mot Fjuk och Sandön.

Klockan 11.43 kommer ägaren till båten gåendes på stranden och ger sig till känna. Det bekräftas att ingen person saknas, varpå insatsen kan avslutas.

Relaterade artiklar

Back to top button