MotalaNyheterÖstergötland

Motala: Två sjöräddningsuppdrag vid Fjuk

Under tisdagen fick sjöräddningsenheter rycka ut på två räddningsuppdrag på Vättern vid Fjuk utanför Motala.

Första larmet inkom klockan 11.12 då Sjöfartsverkets Sjö- & Flygräddningscentral fick samtal om fem engelsmän som åkt stand up paddleboard från Karlsborg mot Fjuk, för att sedan paddla sig vidare mot Vadstena eller Motala. De överraskades dock av sjögång och regnoväder och en av dem försvann. Sjöräddningssällskapet Vadstena-Motala styrde mot området med Rescue Skeppskär och Rescue 930. Från Karlsborg larmades Rescue Gustaf Olsson och sjöräddningshelikoptern från Säve larmades likaså. Efter en dryg timme hittades den saknade paddlaren av Rescue 930 vid Sandön i god vigör. Han togs ombord och transporterades till Fjuk där hans vänner fanns.

Vid 16.10-tiden inkommer ett nytt larm via Sjöräddningscentralen. En fritidsbåt vid Fjuk hade fått problem med motorn och drev i relativt kraftig sjögång. Ombord på båten fanns både vuxna och barn. De befann sig i ett utsatt läge, men Rescue Skeppskär kom till undsättning och hjälpte dem in till fastlandet.

Relaterade artiklar

Back to top button