NorrköpingNyheterÖstergötland

Norrköping: Kvinna våldtogs under Zara Larsson-konsert

Det var vid 22.30-tiden på torsdagskvällen som polisen upprättade en anmälan om våldtäkt på Bråvallafestivalen i Norrköping.

Under Zara Larssons konsert ska en ung kvinna ha våldtagits i publikhavet. Förövaren ska ha förgripit sig på kvinnan bakifrån och det handlar om en fullbordad våldtäkt. Hon fick hjälp att ta sig till Vrinnevisjukhuset för att undersökas. Kvinnan har inte kunnat lämna något signalement på gärningsmannen och polisen är mycket angelägna om att få in eventuella observationer som kan ha gjorts.

Under samma konsert ska ytterligare två unga kvinnor ha ofredats. Detta i samband med att de gick lite avsides för att kissa. En man ska då ha kommit fram för att filma dem. En anmälan avseende sexuellt ofredande upprättades.

Utöver de sexuella ofredandena har bland annat fyra personer har gripits misstänkta för stölder av mobiltelefoner. Ett trettiotal anmälningar om försvunna/stulna mobiltelefoner har tagits emot av polisen och det finns goda möjligheter för en del av dem att få sina mobiler tillbaka.

En person har även gripits inne på området efter att ha påträffats med falska biljetter.

Relaterade artiklar

Back to top button