MotalaNyheterÖstergötland

Motala: Räddningsinsats efter larm om drivande båt vid Varamon

På fredagsmorgonen inkom larm om en befarad drunkningsolycka på Vättern nära Varamon i Motala.

Larmet kom vid 08.20-tiden och personerna som larmade hade observerat en mindre båt som drev på sjön. En sjöräddningsinsats inleddes och Sjöräddningscentralen larmade Sjöräddningssällskapet Vadstena-Motala, som deltog i insatsen med räddningsbåtarna Rescue 930, samt Rescue Skeppskär. Även räddningstjänst, polis och ambulans larmades till platsen.

När man tagit sig fram till den drivande båten kunde man konstatera att båda årorna satt i och tampen låg snyggt upplagd i båten, med andra ord kunde den inte ha slitit sig varför man befarade att en olycka hade inträffat. De sjögående räddningsenheterna påbörjade sök i Varamoviken.

Man lyckades få kontakt med ägaren av båten som var helt omedveten om att båten låg och drev. Det visade sig senare att det varit studentfest i Varamon kvällen innan. Någon eller några ungdomar gav sig till känna för en polispatrull i Varamon och berättade att de “lånat” båten i samband med festligheterna och sedan förmodligen inte förtöjt den ordentligt. De kunde också bekräfta att ingen person saknades och man kunde då blåsa faran över.

Sjöräddningssällskapet Vadstena-Motala berömmer de som larmat. De har gjort helt rätt som uppmärksammat detta som hade kunnat vara en allvarlig olycka. Man tycker också att det var modigt av ungdomarna som “lånat” båten och som gav sig till känna när dom insåg att det hela inte blev så lyckat.

Relaterade artiklar

Back to top button