NorrköpingNyheterÖstergötland

Norrköping: Radhusbrand i Smedby

Vid klockan 15.15 på tisdagen larmades räddningstjänst, ambulans och polis om en brand på Lidaleden i Norrköping.

Inringaren hade sett rök från radhuslängans vind. Enligt tidiga uppgifter skall någon på platsen har försökt att släcka branden. När brandmännen anlände till platsen brann det med kraftig rökutveckling som följd. Röken låg på i riktning mot Hageby och orsakade larm om rökutveckling i ett parkeringshus på Timmermansgatan.

Radhuslängan som består av sju bostäder i två våningar evakuerades. Vid 16-tiden hade brandmännen fått läget under kontroll och fokuserade arbetet på att hitta eventuella glödbränder. Några personskador har inte rapporterats, men den brandhärjade delen av fastigheten är rejält skadad.

Branden tros ha startat på en balkong. Fastigheten har spärrats av i väntan på teknisk undersökning.

Relaterade artiklar

Back to top button