NorrköpingNyheterÖstergötland

Misstänkt farligt föremål i Smedby – bombskyddet på plats

Under onsdagskvällen larmades polis till Smedby i Norrköping efter att ett märkligt föremål påträffats i anslutning till en villa.

Larmet kom strax före klockan 21 och ett stort polispådrag skickades till platsen. Polisen bedömde föremålet som farligt och kontaktade nationella bombskyddet. Ett område spärrades av och boende i närheten ombads att hålla sig inne i sina bostäder. Räddningstjänst och ambulans fanns på plats i beredskap.

Vid tvåtiden hade nationella bombskyddet oskadliggjort föremålet. Det stod då klart att föremålet, som enligt uppgift ska ha hittats på en grill, inte var farligt. En teknisk undersökning kvarstår dock.

Polisen utreder ärendet som grovt olaga hot, försök till allmänfarlig ödeläggelse samt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor.

Relaterade artiklar

Back to top button