NorrköpingNyheterÖstergötland

Norrköping: Våldsamt upplopp i Navestad

Det var vid klockan 19.25 som larm inkom via SOS om rökutveckling vid Ringdansen centrum i Norrköping.

När polisen kom på plats möttes de av ett stort ungdomsgäng som gick till attack med fyrverkerier, smällare och enligt uppgift även stenar. Någonting hade också fattat eld vid centrumet.

Patrullerna kunde inte göra annat än att avvakta förstärkning. Medans man väntade fortsatte ungdomarna att skjuta fyrverkerier och kasta smällare. Man tog också beslut om att stoppa spårvagnstrafiken på linje två och under tiden som insatsen pågick fick spårvagnarna vända vid Trumpetaregatan. Räddningstjänst och ambulans stod i beredskap en bit bort från händelserna och i luften cirkulerade en polishelikopter.

När kravallutrustad förstärkning anlänt så kunde man närma sig ungdomarna. Fyrverkerierna hade då i stort sett upphört. Polisen kontrollerade ett antal personer i området.

Händelsen rubriceras som våldsamt upplopp. Ingen har gripits, men en person har omhändertagits eftersom den ansågs utgöra fara för ordningen, skriver SVT Nyheter Öst. En person skall ha skadats, hur allvarligt och på vilket sätt är oklart.

Relaterade artiklar

Back to top button