NorrköpingNyheterÖstergötland

Norrköping: Misstänkta värdetransportrånare gripna

Två män greps sent på torsdagskvällen misstänkta för grovt rån i Norrköping.

Det var strax före midnatt som flera polispatruller befann sig på ett ärende i Herstadberg utanför Norrköping. I samband med detta reagerade en av patrullerna på två män som uppehöll sig i anslutning till en bil vid bussarnas vändhållplats på Herstadbergsvägen. När poliserna skulle kontrollera männen försökte de fly från platsen. Efter en språngmarsch var de misstänkta personerna snart i polisens förvar.

De båda misstänkta stämde väl in på signalementet från gärningsmännen som tidigare under torsdagen rånat en värdetransport på Drottninggatan i Norrköping. Gärningsmännen är flitigt förekommande i polisens register.

Polisen har gjort flera fynd i anslutning till platsen för gripandet som stärker misstankarna mot männen. Vad dessa fynd består av kan man i nuläget inte berätta. De gripna är ej hemmahörande i Östergötland.

Senare under natten anhölls de båda männen efter beslut av åklagare på sannolika skäl misstänkta för grovt rån.

Relaterade artiklar

Back to top button