NorrköpingNyheterÖstergötland

Norrköping: Våldtäkter och våldtäktsförsök på Bråvalla

Under natten mot fredagen inträffade två våldtäkter och ett våldtäktsförsök på Bråvallafestivalen i Norrköping.En kvinna anmälde att en okänd man strax efter midnatt försökt slita av henne kläderna mitt under en konsert vid en av scenerna på området. När kvinnan försvarade sig och påkallade hjälp från andra flydde dock mannen från platsen. Det ärendet är rubricerat som försök till våldtäkt.En kvinna har anmält att en för henne okänd man tvingat henne till samlag vid några toaletter på området. Händelsen inträffade vid ett-tiden och ärendet är rubricerat som våldtäkt.Ytterligare en kvinna anmälde tidigt på fredagsmorgonen att hon under natten blivit tvingad till samlag av en man i ett tält på campingområdet. Även det ärendet är rubricerat som våldtäkt.Det finns inga uppgifter om att någon gripits för gärningarna.Utöver sexualbrotten har polisen bland annat tagit emot ett 50-tal anmälningar om stulna mobiltelefoner. Efter ett intensivt spanings- och utredningsarbete under natten har ett stort beslag gjorts av misstänkt stulna mobiltelefoner i närheten av festivalområdet. Beslaget består av fler misstänkt stulna telefoner än de som hittills anmälts som stulna. I anslutning till beslaget greps två män i 30-årsåldern misstänkta för grov stöld. De båda gripna anhölls av åklagare tidigt på fredagsmorgonen.– För utredningens skull, och möjligheten att framöver återfå sin telefon är det viktigt att alla som drabbats av mobiltelefonstöld under Bråvalla snarast gör en polisanmälan, säger polisens presstalesman Fredrik Wallén.

Relaterade artiklar

Back to top button