-0.9 C
Norrköping
onsdag, mars 3, 2021

Norrköping: Våldtäkter och våldtäktsförsök på Bråvalla

Under natten mot fredagen inträffade två våldtäkter och ett våldtäktsförsök på Bråvallafestivalen i Norrköping. En kvinna anmälde att en okänd man strax efter midnatt försökt slita av henne kläderna mitt under en konsert vid en av scenerna på området. När kvinnan försvarade sig och påkallade hjälp från andra flydde dock mannen från platsen. Det ärendet är rubricerat som försök till våldtäkt. En kvinna har anmält att en för henne okänd man tvingat henne till samlag vid några toaletter på området. Händelsen inträffade vid ett-tiden och ärendet är rubricerat som våldtäkt. Ytterligare en kvinna anmälde tidigt på fredagsmorgonen att hon under natten blivit tvingad till samlag av en man i ett tält på campingområdet. Även det ärendet är rubricerat som våldtäkt. Det finns inga uppgifter om att någon gripits för gärningarna. Utöver sexualbrotten har polisen bland annat tagit emot ett 50-tal anmälningar om stulna mobiltelefoner. Efter ett intensivt spanings- och utredningsarbete under natten har ett stort beslag gjorts av misstänkt stulna mobiltelefoner i närheten av festivalområdet. Beslaget består av fler misstänkt stulna telefoner än de som hittills anmälts som stulna. I anslutning till beslaget greps två män i 30-årsåldern misstänkta för grov stöld. De båda gripna anhölls av åklagare tidigt på fredagsmorgonen. – För utredningens skull, och möjligheten att framöver återfå sin telefon är det viktigt att alla som drabbats av mobiltelefonstöld under Bråvalla snarast gör en polisanmälan, säger polisens presstalesman Fredrik Wallén.

Händer det något där du är? Har du bilder eller tips? Hör av dig!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, YouTube eller Instagram. Eller klicka här för att se alla sätt att följa oss på.

RELATERADE ARTIKLAR

Vid 16.30-tiden larmades räddningstjänst, ambulans och polis till en trafikolycka på E4 utanför Norrköping. Vid...
Vid 17.30-tiden fick polisen samtal om bostadsinbrott i Ljura i Norrköping. Tjuven hade brutit upp...
Strax efter midnatt gick inbrottslarmet i Icabutiken i Eneby centrum i Norrköping. Polisen fick larmet...

VÄDRET I NORRKÖPING

Norrköping
lätt molnighet
-0.9 ° C
0 °
-1.7 °
93 %
3.6kmh
20 %
ons
5 °
tor
4 °
fre
2 °
lör
4 °
sön
0 °