5.5 C
Norrköping
tisdag, mars 2, 2021

Kraftig blåst orsakar tågstopp och nedfallna träd

Den kraftiga blåsten orsakar inställda tåg, strömavbrott och nedblåsta träd på flera håll i landet. Mellan Lindesberg och Kopparberg körde ett tåg vid 12.30-tiden på ett nedblåst träd. Ingen person skadades, men tågtrafiken är stoppad på sträckan. smhi SMHI har utfärdat klass 1-varningar gällande kraftig blåst i stora delar av landet. Tågtrafiken har stoppats på flera sträckor. På Stångådalsbanan mellan Linköping och Kalmar, samt Tjustbanan mellan Linköping och Västervik stoppades trafiken vid 12-tiden. Ersättningsbussar trafikerar nu sträckorna. På grund av tidigare nedfallna träd kommer spåren att synas innan trafiken släpps på, detta beräknas ske vid 18-tiden. I Västervik har räddningstjänsten fått rycka ut på flera bränder i skog och mark. Spridningsrisken är mycket stor i de hårda vindarna och utanför Verkebäck brinner det rejält efter att ett träd rasat över en elledning. Elbolagen har rapporterat om flera strömavbrott orsakade av blåsten, bland annat i Jönköping, Östergötland och Örebro. Det är stor risk att bli överraskad av lösa föremål och nedfallna träd på vägarna. Bilderna nedan är tagna mellan Jönåker och Kvarsebo utanför Nyköping där två träd delvis blockerade vägen vid 13.50-tiden. Följ väderutvecklingen genom att lyssna på Sveriges Radio eller på SMHI:s hemsida.

Händer det något där du är? Har du bilder eller tips? Hör av dig!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, YouTube eller Instagram. Eller klicka här för att se alla sätt att följa oss på.

RELATERADE ARTIKLAR

Strax före klockan 18 larmades ett stort polispådrag till Ingelsta shopping i Norrköping. Polisen hade...
SMHI har utfärdat en klass 1-varning för mycket hårda vindbyar i Östergötland. Varningen gäller på...
Sedan måndagsförmiddagen är det stopp i tågtrafiken förbi Norrköping. Orsaken är en nedriven kontaktledningsbrygga...

VÄDRET I NORRKÖPING

Norrköping
klar himmel
5.5 ° C
6 °
4.4 °
70 %
4.6kmh
0 %
tis
10 °
ons
5 °
tor
3 °
fre
1 °
lör
5 °