0 C
Norrköping
onsdag, mars 3, 2021

Östergötland: Massiv polisinsats vid SvP:s valmöten

Under tisdagen pågick en stor poliskommendering i Östergötland med anledning av Svenskarnas partis valturné. Omkring 200 poliser arbetade med insatsen som bestod av bland annat polisrytteriet, dialogpolisen, bombgruppen och ett antal förstärkta fordon. Klockan 10 inleddes torgmötet på Tyska torget i Norrköping. Uppskattnings hade omkring 400 åhörare samlats och många av dem stod med ryggen till och buade. Inledningsvis av ett 15-tal maskerade, men tog av sig maskeringen när polisen upplyste om att maskeringsförbud rådde. Ett 20-tal personer visiterades och en av dem hade knallskott på sig. En kvinna rapporterades för förargelseväckande beteende efter att ha gått med bar överkropp, en person rapporterades för brott mot knivlagen, en person har rapporterats för störande av allmän sammankomst och tre personer fick avlägsnas från platsen. En person har också uppgett att denne ville anmäla Polismyndigheten för att ha gett tillstånd till Svenskarnas partis torgmöte. I Linköping samlades uppemot 500 personer på Lilla torget som demonstrerade mot SvP som inledde sitt möte vid 13.50-tiden. 16 personer fick avlägsnas från platsen, en person omhändertogs och 10 personer visiterades. En anmälan upprättades gällande förberedelse till misshandel och en person greps med anledning av detta. På Stora torget i Motala hade ungefär 300 personer samlats och valmötet inleddes vid 18-tiden. Motdemonstranter visade missnöje bland annat genom att vända ryggen till och bua. Polisen bedömde ordningsläget som lugnt och mötet kunde genomföras utan större ordningsstörningar. 21 personer visiterades och en person greps för störande av allmän sammankomst.

Händer det något där du är? Har du bilder eller tips? Hör av dig!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, YouTube eller Instagram. Eller klicka här för att se alla sätt att följa oss på.

RELATERADE ARTIKLAR

Riksdagsledamoten och centerpolitikern Magnus Ek har ställt en skriftlig fråga till infrastrukturminister Tomas Eneroth...
Den välkände och populäre socialdemokraten Lars Stjernkvist meddelade idag på sin facebooksida att han...
De båda Östgötakommunerna Norrköping och Linköping inleder nu en process för att avsluta det...

VÄDRET I NORRKÖPING

Norrköping
mulet
0 ° C
0 °
0 °
100 %
6.2kmh
90 %
ons
7 °
tor
4 °
fre
2 °
lör
3 °
sön
2 °