-0.4 C
Norrköping
fredag, maj 7, 2021

Norrköping: Två personer avlägsnades från valmöte

Ett hundratal meningsmotståndare hade kommit till Hörsalsparken i Norrköping för att störa Sverigedemokraternas tillståndsgivna valmöte.Partisekreterare Björn Söder och EU-kandidaten Peter Lundgren talade om vikten av att gå till vallokalen på söndag. Under mötets gång skanderade motdemonstranterna ramsor som bland andra ‘inga rasister på våra gator’ samtidigt som de gav talarna fingret.Ett stort antal poliser fanns på plats för att upprätthålla ordningen och se till att det tillståndsgivna mötet kunde genomföras. Målsättningen med polisens arbete är att personer som vill bilda opinion genom att utnyttja sina grundläggande fri- och rättigheter enligt regeringsformen ska kunna göra detta utan störning.Två personer fick avlägsnas från platsen för att undvika ordningsstörningar. Enligt polisens insatschef på plats förekom inga större ordningsstörningar.

Händer det något där du är? Har du bilder eller tips? Hör av dig!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, YouTube eller Instagram. Eller klicka här för att se alla sätt att följa oss på.

RELATERADE ARTIKLAR

På lördagskvällen larmades räddningstjänsten till Drottninggatan i centrala Norrköping.Larmet inkom till SOS Alarm klockan...
Vid 17.20-tiden på tisdagen skickades polis till Drottninggatan i centrala Norrköping efter larm om...
Strax före klockan 16 larmades polis och ambulans om misshandel på Drottninggatan i centrala...

VÄDRET I NORRKÖPING

Norrköping
lätt molnighet
-0.4 ° C
0 °
-1 °
93 %
0.5kmh
20 %
fre
9 °
lör
13 °
sön
13 °
mån
24 °
tis
17 °