NorrköpingNyheterÖstergötland

Norrköping: Två personer avlägsnades från valmöte

Ett hundratal meningsmotståndare hade kommit till Hörsalsparken i Norrköping för att störa Sverigedemokraternas tillståndsgivna valmöte.

Partisekreterare Björn Söder och EU-kandidaten Peter Lundgren talade om vikten av att gå till vallokalen på söndag. Under mötets gång skanderade motdemonstranterna ramsor som bland andra ‘inga rasister på våra gator’ samtidigt som de gav talarna fingret.

Ett stort antal poliser fanns på plats för att upprätthålla ordningen och se till att det tillståndsgivna mötet kunde genomföras. Målsättningen med polisens arbete är att personer som vill bilda opinion genom att utnyttja sina grundläggande fri- och rättigheter enligt regeringsformen ska kunna göra detta utan störning.

Två personer fick avlägsnas från platsen för att undvika ordningsstörningar. Enligt polisens insatschef på plats förekom inga större ordningsstörningar.

Relaterade artiklar

Back to top button