4.1 C
Norrköping
söndag, mars 7, 2021

Norrköping: Årlig utryckningsuppvisning på Bollspelaren

På tisdagen var det dags för sportlovets årliga uppvisning av utryckningsfordon på Bollspelaren i Norrköping. Uppvisningen leddes av insatsledaren Mats Fredriksson från Räddningstjänsten Östra Götaland och är ett samarbete mellan Räddningstjänsten, ambulansen, polisen och Assistancekåren. Efter att årets sexårsgrupp och Ungdomsbrandkåren visat hur man släcker mindre bränder stals en av bilarna som stod parkerad bakom ett hus. En patrull var snabbt på plats men tjuvarna hinner undan och orsakar en trafikolycka. Ambulans tillkallas och en hundpatrull ansluter till platsen. En av de drabbade omhändertas av ambulanspersonal och den ena av tjuvarna som avvek från olycksplatsen kunde gripas med hjälp polishund. Bilarna fick bärgas från platsen. Tjuv nummer två hade gömt sig i ett hus i närheten, men på något sätt lyckas han anlägga en brand varpå räddningstjänsten larmades. Huset var redan övertänt när brandmännen anlände och blev totalskadat i branden. Ingen person kom till skada vid branden och det är ännu oklart om den misstänkte gärningsmannen kunde gripas. Efter den mycket uppskattade uppvisningen fick barnen titta och sitta i de olika utryckningsfordonen.

Händer det något där du är? Har du bilder eller tips? Hör av dig!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, YouTube eller Instagram. Eller klicka här för att se alla sätt att följa oss på.

RELATERADE ARTIKLAR

På grund av coronapandemin och de rådande restriktionerna för offentliga sammankomster så ställs sportlovsuppvisningen...
Idag flög Skaraborgs flygflottilj formationsflygning med fyra stycken Herculesplan. Formationen som skulle likna en julkula...
Idag genomförde Luftstridsskolan sin traditionella julgransflygning över länet. De senaste tre åren har flygningarna fått...

VÄDRET I NORRKÖPING

Norrköping
lätt molnighet
4.1 ° C
4.4 °
4 °
65 %
7.7kmh
20 %
sön
2 °
mån
3 °
tis
3 °
ons
-0 °
tor
4 °