KulturNorrköpingNyheterÖstergötland

Sportlovsuppvisning på Arlaplan

På tisdagen var det dags för sportlovsuppvisning på Arlaplan i Norrköping.

Sportlovsuppvisningen är en årlig tradition sedan omkring 60 år och syftet är bland annat att lära barn hur man slår larm om något har hänt. Under ledning av insatsledare Mats Fredriksson fick barnen bland annat se ungdomsbrandkåren släcka bränder, polisen fånga tjuvar med polishund och räddningstjänsten släcka ett brinnande hus. De fick också se Assistancekåren bärga bilar som tjuvarna krockat och en av skurkarna lastas i ambulans.

Efter uppvisningen fick barnen titta på och sitta i de olika utryckningsfordonen och bärgningsbilarna. Brandkårsmuseet i Simonstorp var också på plats och visade upp en brandbil och en ambulans.

Relaterade artiklar

Back to top button