NorrköpingNotiserÖstergötland

Misstänkt farligt föremål i Lindö

Det var vid klockan 01.40 natten mot fredagen som polisen larmades om ett föremål utomhus vid en bostad i Lindö i Norrköping.

Eftersom man inte kunde avgöra huruvida det handlade om ett farligt föremål eller ej så togs kontakt med nationella bombskyddet. De gjorde bedömningen att skicka bombtekniker till platsen för att ta hand om föremålet.

Ett område kring fyndplatsen spärrades av och de närmast boende har fått utrymma sina bostäder.

Vid sjutiden hade bombtekniker anlänt till platsen för att ta hand om föremålet. Räddningstjänst och ambulans fanns då på plats i beredskap. En timme senare var föremålet kontrollerat och det visade sig att det var ofarligt.  

Polisen utreder ärendet som grovt olaga hot. 

Relaterade artiklar

Back to top button