NorrköpingNyheterÖstergötland

Kraftig garagebrand i Herstadberg – en gripen

Strax efter midnatt fick SOS Alarm samtal om en brand i ett flerbilsgarage i Herstadberg utanför Norrköping.

Räddningstjänst ambulans och polis skickades till platsen. Vid framkomst brann det kraftigt och garaget var i stort sett övertänt. Det var stor risk för spridning till ett närliggande flerfamiljshus, men vid 01.40-tiden meddelade räddningstjänsten att branden var under kontroll. Garaget totalförstördes, men brandmännen lyckades förhindra spridning till flerfamiljshuset.

Branden misstänks ha varit anlagd och efter vittnesförhör kunde polisen gripa en man misstänkt för mordbrand. Den gripne mannen är i 60-årsåldern och under natten anhölls han av åklagare på sannolika skäl misstänkt för mordbrand.

Platsen har spärrats av i väntan på en kriminalteknisk undersökning.

Relaterade artiklar

Back to top button