NorrköpingNyheterÖstergötland

Brand i hus på Syltenberget – polisen utreder mordbrand

Det var strax efter klockan två på fredagsnatten som som larm inkom om misstänkt brand i Bergsvillan på Syltenvägen i Norrköping.

Det var ett automatiskt brandlarm som hade utlösts. Räddningstjänst samt väktare ryckte ut till platsen och vid framkomst möttes man av en fullt utvecklad brand i en veranda. Branden kunde snabbt släckas och därefter söktes huset igenom för att säkerställa att ingen spridning hade skett.

Huset ska ha stått tomt i flera år och ingen person kom till skada vid branden.

Man tror inte att det finns någon naturlig brandorsak, men exakt hur branden startat är inte känt. När räddningstjänsten var klara på plats spärrades området av i väntan på kriminalteknisk undersökning. Till dess kommer byggnaden att bevakas av väktare.

Polisen utreder händelsen som mordbrand.

Relaterade artiklar

Back to top button