NorrköpingNyheterÖstergötland

Våldsam villabrand i Karlshov

Natten mot söndagen fick SOS Alarm flera samtal om en kraftig brand i en villa på Smedstugugatan i Norrköping.

Larmet kom vid 01.50-tiden och räddningstjänst från flera stationer samt ambulans och polis skickades till platsen. Vid framkomst var villan i stort sett helt övertänd. Släckningsarbetet inleddes omgående och det var risk före spridning till närliggande byggnader. Det var kraftig rökutveckling som spred röklukt över ett större område. Villan kommer att bli totalskadad, men ingen person ska ha kommit till skada.

Vid halv fyra-tiden meddelade räddningstjänsten att risken för spridning var avvärjd. Det brann fortfarande i takkonstruktionen och brandmännen arbetade med att förhindra totalbrand för att minimera rökutvecklingen i området.

Hur branden startat är i skrivande stund inte känt.

Relaterade artiklar

Back to top button