NorrköpingNyheterÖstergötland

Misstänkt sprängmedel hittades vid husrannsakan – bombskyddet tillkallades

Under onsdagskvällen har Nationella bombskyddet varit på plats vid en husrannsakan i en lägenhet på Stockholmsvägen i Norrköping.

Det hela föranleddes av att polisen kontrollerade en misstänkt narkotikapåverkad man tidigare under eftermiddagen. Beslut om husrannsakan togs och i samband med det hittades ett misstänkt vapen med tillbehör samt misstänkt explosiva varor.

Vid 20-tiden anlände bombtekniker till platsen för att undersöka föremålet. Någon timme senare hade de konstaterat att det inte handlade om något explosivt.

Mannen som kontrollerades av polisen är i 40-årsåldern. Han är nu gripen misstänkt för brott mot brandfarliga och explosiva varor samt vapenbrott. Fler brottsmisstankar kan tillkomma och nuvarande rubriceringar kan ändras, skriver polisen på sin hemsida.

Relaterade artiklar

Back to top button