NorrköpingNyheterÖstergötlandSöderköpingStörningar & Samhällsnyheter

Tallbackens Café nedbrunnet

Vid halv tre-tiden på lördagsnatten fick SOS Alarm samtal om brand i Tallbackens Café mellan Söderköping och Norrköping.

Räddningstjänst från båda kommunerna samt ambulans och polis skickades till platsen. När brandmännen anlände till platsen var den gamla restaurangen helt övertänd och bortom all räddning. Räddningstjänsten beslutade att låta byggnaden brinna ner under kontrollerade former och skydda omgivningen från spridning. Man tog också ner en elledning som gick över E22.

På grund av den kraftiga strålningsvärmen stängdes E22 av i norrgående riktning. Strax före klockan fyra meddelades att det åter var full framkomlighet förbi platsen.

Restaurangen har varit övergiven i flera år och ingen person befann sig i byggnaden vid tillfället för branden. När räddningstjänsten var klara på plats överlämnades ärendet till polisen. Platsen har spärrats av i väntan på kriminalteknisk undersökning och polisen utreder i nuläget händelsen som skadegörelse.

Relaterade artiklar

Back to top button