NorrköpingNyheterÖstergötlandStörningar & Samhällsnyheter

Kraftig brand på gård utanför Norrköping – E4 avstängd

Vid 23.15-tiden på fredagskvällen fick SOS Alarm samtal om brand i en byggnad på en gård i Melby utanför Norrköping.

Personen som larmade såg rök och lågor från en större industribyggnad. Ett stort räddningsuppdrag samt ambulans och polis skickades till platsen. Vid framkomst möttes brandmännen av en fullt utvecklad brand och lågor slog upp genom taket. Ytterligare förstärkning begärdes till platsen, bland annat från en av flygplatsens brandbilar.

Under släckningsarbetet ska en gasflaska ha exploderat, skriver Aftonbladet. Med anledning av det så får brandmännen jobba lite defensivare. I byggnaden, som enligt räddningstjänsten mäter 90×15 meter, så finns det bilar och båtar. Det är stor risk för spridning till fler byggnader. Hur branden startat är i skrivande stund inte känt.

Insatsen beräknas pågå till lördagsmorgonen och enligt trafikradion har E4 stängts av förbi platsen. Enligt en tidig prognos beräknas vägen kunna öppna vid tretiden igen.

Uppdatering
Vid halv-femtiden meddelades att E4 fortsatt kommer att vara avstängd fram till klockan nio. Detta med anledning av explosionsrisken.

Uppdatering
Strax före klockan nio meddelade räddningstjänsten att räddningsledaren på brandplatsen har fattat beslut om att alla avspärrningar samt avstängningen av E4 kommer gälla fram till klockan 06.00 på söndag. Det finns fortfarande risk för att gasflaskor som finns i brandmassorna kan explodera på grund av den höga värmen.

Trafiken på E4 leds av vid Lövstad via Kimstad och Norsholm och omvänt. Aktuell information om trafikläget finns på Trafikverkets hemsida.

Relaterade artiklar

Back to top button