NorrköpingNyheterÖstergötland

Jakt på stulen bil slutade med prejning

Vid 19-tiden på tisdagskvällen fick polisen larm om en misstänkt stulen bil från Tegelängsgatan i Norrköping.

Bilen kunde snabbt lokaliseras, men de som färdades i bilen ville inte låta sig stoppas. En biljakt inleddes och ett flertal patruller anslöt. Jakten gick genom stan, på cykelbanor, i hög fart genom Lagerlunda och mot mötande trafik på gamla E4 vid Ingelsta. De ska också ha krockat med en annan bil. Beslut togs om att stoppa bilen med spikmatta, men det blev aldrig bra läge.

På Blygatan lyckades en polispatrull preja den stulna bilen och kunde gripa två personer. De misstänks bland annat för tillgrepp av fortskaffningsmedel, drograttfylleri och en rad trafikbrott. Ytterligare brottsrubriceringar kan tillkomma.

Den stulna bilen undersöktes och bärgades sedan från platsen. En polisbil fick också bärgas.

Relaterade artiklar

Back to top button