NorrköpingNyheterÖstergötland

Krockade och smet – greps efter biljakt genom stan

Det var vid 17.30-tiden på måndagen som larm inkom om trafikolycka på Gamla Övägen i Norrköping.

Räddningstjänst, ambulans och polis kallades till platsen. En av bilarna smet från olycksplatsen och polisen inledde en biljakt. Föraren körde mycket vårdslöst genom stan, bland annat på gångvägar. Polisen gjorde flera försök att försöka få stopp på färden genom prejning, dock utan resultat. En polishelikopter som befann sig i närheten sattes också in i jakten och fick snart syn på bilen, som ska ha varit anmäld stulen, i Folkparken.

På Sandgatan, nära Spången, tog färden slut och två personer sprang från platsen. En av dem tacklades omkull av folk på plats. Den andra kunde hittas med hjälp av polishelikoptern på ett tak vid Garvaregatan.

Ärendet utreds i nuläget som grov vårdslöshet i trafik och grovt rattfylleri. Fler brottsrubriceringar kan tillkomma.

Relaterade artiklar

Back to top button