NorrköpingNyheterÖstergötland

Anlagd brand på Kolmårdsanstalten – polisen utreder mordbrand

Sent på fredagskvällen inkom larm om brand på Kolmårdsanstalten utanför Norrköping.

Larmet kom till SOS Alarm som ett automatiskt brandlarm som snabbt visade sig vara skarpt. En av de intagna hade startat en brand på ett rum med kraftig rökutveckling som följd. Enligt uppgifter till Expressen så ska det ha varit en papperskorg som brann.

Ett stort polispådrag skickades till platsen och anstalten utrymdes på personal och intagna under tiden som arbetet pågick. Vid ett-tiden var branden släckt och avdelningen ventilerad så att personal och intagna kunde återvända. Det finns inga uppgifter om att någon kommit till skada.

Polisen rubricerar händelsen som mordbrand.

Relaterade artiklar

Back to top button