NorrköpingNyheterÖstergötland

Svår olycka på E4 – en avliden

Det var vid 19.40-tiden på måndagskvällen som larm inkom om trafikolycka på E4 utanför Norrköping.

I höjd med Himmelstalund, mellan trafikplatserna Bråvalla och Norrköping Södra, var flera fordon inblandade i en krock. En trailerdragare, en personbil med släp samt en TMA-bil blev inblandade i krocken. Trailern välte och blev liggande på sidan och dragbilen hamnade i terrängen. Tre personer drabbades och man befarade allvarliga personskador.

Under räddningsarbetet är vägen avstängd i södergående riktning. Prognosen är satt till klockan 22 och till dess leds trafiken av norr om stan via Ingelsta och Riksvägen.

Senare under kvällen meddelade polisen att föraren av TMA-bilen, en kvinna i 40-årsåldern, avlidit till följd av sina svåra skador. Orsaken till olyckan kommer att utredas och samtliga fordon som varit inblandade tas i beslag för undersökning.

Polisen har inlett en förundersökning om grovt vållande till annans död, grovt vållande till kroppsskada samt grov vårdslöshet i trafik.

Uppdatering
Under utrednings- och uppröjnings kommer vägen att fortsätta vara avstängd i södergående riktning. Trafiken leds om och omledningsskyltar är utplacerade.

Uppdatering
Lastbilschauffören anhölls under tisdagen av åklagare misstänkt för grov vårdslöshet i trafik, grovt vållande till annans död och grovt vållande till kroppsskada. Han vårdas dock fortfarande på sjukhus.

Relaterade artiklar

Back to top button