NorrköpingNyheterÖstergötlandStörningar & Samhällsnyheter

Nya upplopp i Navestad – flera skottskadade

Under söndagseftermiddagen uppstod nya upplopp i Navestad i Norrköping.

Orsaken till våldsamheterna ska ha varit att den dansk-svenska högerextrema politikern Rasmus Paludan meddelat att han skulle arrangera en koranbränning i området utan tillstånd. När polisen kom på plats möttes dom av uppemot 150 personer. Flera bilar sattes i brand och polisen utsattes för stenkastning och tvingades skjuta varningsskott.

Vid 17.20-tiden fick polisen återigen skjuta varningsskott. Denna gång träffades en man av en rikoschett i benet. Ambulans tillkallades och mannen fördes till sjukhus för vård. Skadeläget är inte känt, men han var vaken och talbar när han fördes till sjukhuset. Senare kom uppgifter att ytterligare två personer skottskadas. Samtliga är förda till sjukhus för vård. De är också alla misstänkta för brott.

Ett stort polispådrag med polishelikopter och nationell förstärkning är på plats för att återta kontrollen över området och stävja oroligheterna. Fyra personer har gripits för våldsamt upplopp.

Vid 19-tiden meddelade polisen att läget i Navestad var lugnare. Insatsen kommer dock att pågå under kvällen och natten. 

Relaterade artiklar

Back to top button