NorrköpingNyheterÖstergötland

En död i lägenhetsbrand i Hageby

Det var under natten mot fredagen som räddningstjänst, ambulans och polis larmades om en brand i ett flerfamiljshus på Hagebygatan i Norrköping.

Larmet inkom till SOS Alarm klockan 01.44 och enligt de första uppgifterna skulle det vara rök i trapphuset. Vid framkomst luktade det kraftigt av brandrök och brandmännen kunde snabbt lokalisera lägenheten som röken kom ifrån.

Rökdykare bröt upp dörren till lägenheten och släckte en brand i köket. I lägenheten hittades en medvetslös kvinna som omhändertogs av sjukvårdspersonal. Skadeläget bedömdes som mycket allvarligt. Under lördagen meddelade polisen att kvinnan avlidit till följd av sina skador.

Polisen har påbörjat en utredning om allmänfarlig vårdslöshet och lägenheten har spärrats av i väntan på en kriminalteknisk undersökning.

Relaterade artiklar

Back to top button