KulturNorrköpingNyheterÖstergötland

M/S Legend bärgad efter 25 år på botten

Sedan början av december förra året har det arbetats på båtkyrkogården vid Karlsro i Norrköping.

I vattnet ligger ett tiotal vrak som kommunen har beslutat att ta upp. Ett av fartygen som ska bärgas är M/S Legend som legat förlist på platsen och stått på botten sedan 1996. Under åren som gått har hon blivit ett välkänt motiv för många som intresserar sig för övergivna saker.

Det behövs rejäla doningar när man ska dra upp en sådan bjässe ur vattnet. Hur mycket M/S Legend väger är oklart, men hon är 26 meter lång och 6,5 meter bred. Företaget Amfimarin arbetar med bärgningen och under torsdagen har Assistancekåren varit på plats med två tungbärgare som dragit upp skutan på land.

Läs mer om M/S Legend på uddautflykter.se.

Relaterade artiklar

Back to top button