NorrköpingNyheterÖstergötland

Flicka påkörd – polisen söker vittnen

Under onsdagseftermiddagen blev en flicka i tioårsåldern påkörd på Södra Promenaden i Norrköping.

Olyckan inträffade vid 16.30-tiden på ett övergångsställe nära Halvars glasskiosk. Smällen var så kraftig att flickan föll till marken och hon kom till sjukhuset med smärta i båda benen. En dryg timme efter olyckan kallades polisen till akutmottagningen för att prata med flickan och upprättade en anmälan om smitning från trafikolycka och brott mot trafikförordningen eftersom bilföraren inte hade iakttagit väjningsplikt mot gående på övergångsstället

Bilisten stannade till och pratade med flickan och körde sedan från platsen utan att ge sig tillkänna. Bilen beskrivs som en mörk personbil som liknade en Volvo. Polisen ber nu om allmänhetens hjälp och söker vittnen till olyckan. Bilisten uppmanas också att omgående kontakta polisen och ge sig tillkänna.

Såg du olyckan eller vet vem som körde bilen? Ring polisen på telefon 114 14 eller tipsa polisen via webben.

Relaterade artiklar

Back to top button