NorrköpingNyheterÖstergötlandStörningar & Samhällsnyheter

Lastbilsbrand stoppade trafiken på riksväg 55

På tisdagsmorgonen larmades räddningstjänst och polis om lastbilsbrand på riksväg 55 mellan Norrköping och Katrineholm.

Larmet kom till SOS Alarm strax före klockan åtta. I höjd med Svängbågen, i norrgående riktning, så brann det i en lastbil. När brandmännen anlände till platsen var hytten helt övertänd. Det hade också börjat brinna i lasten, som består av kutterspån. Lågorna kunde dock snabbt slås ner och strax före klockan nio var branden i stort sett släckt.

Under insatsen stängdes vägen av helt i norrgående riktning. Polisen stoppade tunga fordon redan vid Graversfors och det har bildats långa köer. Ett körfält är nu öppet och trafiken kan passera i reducerad hastighet.

Det kommer att vara begränsad framkomlighet till dess att lastbilen bärgats.

Relaterade artiklar

Back to top button