NorrköpingNyheterÖstergötlandSöderköping

Våldsam villabrand i Evalund

Tidigt på lördagsmorgonen fick SOS Alarm samtal om en villabrand i Evalund i Söderköpings kommun.

Larmet inkom vid 05.20-tiden och räddningstjänst från både Norrköping och Söderköping samt ambulans och polis skickades till platsen. Vid framkomst var villan helt övertänd. Det stod snart klart att huset inte skulle gå att rädda och insatsen inriktades på att skydda intilliggande byggnader.

Räddningstjänsten försökte att gå in med rökdykare i huset, men det brann för kraftigt och man tvingades därför avbryta. Två personer är skrivna på adressen och inledningsvis saknades båda. Vid halv sju-tiden hade en av dem hittats. Personen ska inte ha befunnit sig i huset vid tillfället för branden.

Polisen har spärrat av brandplatsen och påbörjat en utredning. Hur ärendet rubriceras är i nuläget oklart.

Relaterade artiklar

Back to top button