NorrköpingNotiserÖstergötland

Under natten: Inbott och dikeskörningar

Polisen har hittills detta dygn hanterat ett 40-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. En har gripits för brott, två har omhändertagits för berusning, en har fått följa med för provtagning.

00.07 ett SOS-larm kom till polisen om trafikolycka på E22 Hageby, Norrköping. En bilist som kört i diket. Polisen åkte tillplatsen och påbörjade en utredning om dragrattfylleri på föraren. En passagerare klagade på ryggsmärta.

01.37 polisen kallades till Grundläggaregatan i Norrköping med anledning av risk för inbrott. Ett par personer hade setts smyga runt. Polisen kom till platsen och träffade på en man i 30-årsåldern som inte kunde förklara klart varför han befann sig på platsen. Polispatrullen kunde dock följa skospår i den nyfallna snön och med ledning av dessa spår, som hade samma mönster som mannens skor, kunde man konstatera att mannen kunde misstänkas ha varit inne på byggarbetsplatsen intill. Utmed dessa skospår anträffades en öppnad verktygslåda där någon hade plockat ur verktyg för uppskattningsvis ca 50 000:-. Mannen greps och fördes till polisstationen för förhör, han är misstänkt för försök till stöld. Vid en ytterligare undersökning hittades ytterligare stöldgods som lagts fram, troligen för att transporteras bort från platsen. Godsvärdet uppskattas vara värt över 100 000:-. Mannen blev då misstänkt för grov stöld. Mannen, som är i 30-årsåldern förhördes sedan och åklagare fattade ett beslut om att han skulle anhållas, på sannolika skäl misstänkt för grov stöld.

02.34 samtal kom till polisen om trafikolycka vid trafikplats 119 Norrköping Södra. Senare krockade två lastbilar på ungefär samma plats. En av dessa lastbilschaufförer blåste positivt i polisens sållningsinstrument och blev misstänkt för rattfylleri och grov vårdslöshet i trafik. Eftersom mannen saknar fast bostad i Sverige greps han och fördes till polisstationen för provtagning och förhör.

04.28 ett SOS-larm kom till polisen om trafikolycka på Norra Promenaden. En person fördes till sjukhus med ambulans, oklart skadeläge.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

Polisen uppmanar trafikanter att ta det lugnt i trafiken och anpassa körsättet till rådande väglag. Det är risk för halka i stora delar av länet.

Relaterade artiklar

Back to top button