LinköpingNorrköpingNyheterÖstergötland

Östergötland får besök av Kenyas ambassadör

På onsdag den tredje november får Östergötland besök av Kenyas ambassadör och på agendan står hållbar avfallshantering, förbättrad cancervård och nya affärsmöjligheter.

Landshövding Carl Fredrik Graf står värd för besöket av ambassadör HE Diana Kiambuthi och lagen inleds på E.ON:s anläggning i Händelö, där ambassadören blir introducerad till det framgångsrika konceptet för cirkulär ekonomi skriver länsstyrelsen i ett pressmeddelande.

Vid ett möte med Norrköpings kommun presenteras sedan erfarenheter från projektet med regionen Uasin Gishu inom avfallshantering och de affärsmöjligheter som företag från Östergötland kan erbjuda. Ett studiebesök på den nya returpunkten i Norrköping hinns också med för att ge en konkret bild av återvinning i praktiken.

Färden går vidare till Linköping
På eftermiddagen går färden vidare till Linköping och Campus Valla. Här väntar möte med rektor och en introduktion till Linköpings universitets spännande samarbetsprojekt med universitet i Kenya, bland annat inom hälso- och sjukvårdsområdet.

BAKGRUND

Det finns flera samarbeten mellan Östergötland och regionen Uasin Gishu i västra Kenya, däribland följande:

  • Linköpings universitet och MOI university har ett etablerat samarbete sedan 30 år tillbaka, som bland annat inkluderat läkarutbildning.
  • Region Östergötland inleder under 2021 ett samarbete med regionen Uasin Gishu med fokus på cancervård. Norrköpings kommun bedriver genom NODRA samarbete med syfte att förbättra systemet för avfallshantering i staden Eldoret och hitta en modell som kan spridas även till andra regioner i Kenya.

Relaterade artiklar

Back to top button