NorrköpingNyheterÖstergötland

Hus nedbrunnet utanför Norrköping – polisen utreder mordbrand

Natten mot lördagen larmades räddningstjänst, ambulans och polis om villabrand utmed Kvillingevägen utanför Norrköping.

Larmet inkom till SOS Alarm klockan två. En mindre villa, alternativt ett torp av något slag, stod i lågor. När räddningstjänsten anlände till platsen var huset helt övertänt och bortom all räddning. Räddningstjänsten kunde inte göra annat än att låta huset brinna ner under kontrollerade former och se till att branden inte spred sig till omgivningen.

Släckningsarbetet kommer att pågå i ett par timmar och sedan kommer platsen att spärras av i väntan på teknisk undersökning. Efterbevakningen kommer att lämnas över till väktare. Man tror att huset är obebott.

Polisen har inlett en förundersökning gällande mordbrand, berättar Lars-Göran Nilseryd, vakthavande befäl vid polisen i region Öst för NkpgNews. Brandorsaken är dock oklar och rubriceringen kan komma att ändras.

Relaterade artiklar

Back to top button