NorrköpingNyheterÖstergötlandStörningar & Samhällsnyheter

Misstänkt paket i träd – område avspärrat

Vid 17-tiden larmades polisen om ett misstänkt paket uppe i ett träd nära Hugo på Slottsgatan i Norrköping.

Det var en privatperson som upptäckte paketet och slog larm. Flera polispatruller skickades till platsen och ett större område spärrades av. Polisen har fotograferat paketet och skickat bilder till polisens nationella operativa avdelning för vägledning om hur paketet ska hanteras.

– Det finns ingen anledning att slå på stora trumman i det här fallet och det är i nuläget ganska oklart vad det hela rör sig om. Det är ju möjligt att det rör sig om en konstinstallation, menar Thomas Agnevik, presstalesperson hos polisen.

Polisen vill rikta en uppmaning till personer som känner till paketet att höra av sig och förklara syftet med paketet och dess placering.

Ett större område omkring det aktuella trädet har spärrats av och under insatsen är Slottsgatan avstängd för trafik mellan Vattengränden och Drottninggatan. Nattklubben kommer att få öppna senare.

Eftersom polisen inte kan avfärda att paketet är ofarligt så har en förundersökning om förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse inletts. Polisens nationella bombskydd är på väg till platsen för att ta hand om paketet.

Uppdatering
Vid 21.30-tiden anlände nationella bombskyddet till platsen och påbörjade arbetet med att oskadliggöra paketet.

Klockan 22.45 utökades avspärrningarna och personer blev ombedda att ta skydd bakom husväggar och hålla för öronen. En kraftig smäll hördes sedan när paketet sköts sönder. Avspärrningarna kvarstod dock och vid 23-tiden hördes ännu en smäll från platsen. Med hjälp av bombrobot undersökte teknikerna föremålet.

Strax före midnatt var det konstaterat att paketet var ofarligt och avspärrningarna hävdes.

Relaterade artiklar

Back to top button