LinköpingNyheterÖstergötland

Pojke död efter skjutningen i Linköping

En av pojkarna som sköts i Berga i Linköping under torsdagskvällen har avlidit, uppger polisen på fredagen.

Brottsrubriceringen har nu ändrats till mord och försök till mord. Jakten på gärningsmannen fortsätter och i skrivande stund har ingen person frihetsberövats. Skytten ska ha varit maskerad och flytt platsen på någon form av fordon.

– Gärningspersonen har flytt på cykel, elscooter eller moped, säger Ann-Christine Rehnström, lokalpolisområdeschef i Linköping till Expressen.

Polisen har hållit en mängd förhör och knackat dörr i området, men vill få in fler tips och vittnesuppgifter. För Aftonbladet berättar polisen att delar av händelseförloppet har fångats på film från en övervakningskamera.

Relaterade artiklar

Back to top button