NorrköpingNyheterÖstergötland

Tre skogsbränder i Vrinneviskogen

Strax före klockan 17 larmades räddningstjänst och polis om skogsbrand i Vrinneviskogen i Norrköping.

Brandflyget hade sett en brand nära Vrinnevisjukhuset. Under tiden som räddningstjänsten var på väg fram upptäckte brandflyget ytterligare en brand i skogen en bit därifrån. Styrkorna fick dela på sig och åka till varsin brand.

Den första branden var snabbt under kontroll. Den andra branden var ungefär 70×70 meter och räddningstjänsten har fått hjälp av MSB med släckning från helikopter. Båda bränderna var belägna i eländig terräng och innebar lång slangdragning för brandmännen.

MSB hjälpte till med släckning från ovan. FOTO: LÄSARBILD

Vid 20-tiden hittades en tredje brand. Det brann i ett område på ungefär 500 kvadratmeter i närheten av Ensjön. Räddningstjänsten var snabbt på plats och kunde påbörja släckningsarbetet och vid 21-tiden meddelades att alla bränderna var under kontroll.

Bränderna utreds nu av polisen.

Relaterade artiklar

Back to top button